Pagina's

maandag 22 november 2010

Teaser 1

Mijn beste vriendin heet Mieke en het is een heilige. Voilà, hiermee is eigenlijk alles al gezegd, maar zo vul je geen blogpost natuurlijk :)

Waarom ze een heilige is?

Wij hebben elkaar ontmoet in het tweede middelbaar. Dat op zich is niet zaligmakend, maar 't feit dat ze toen mijn jaar heeft goedgemaakt, wél. Ik had namelijk nog nooit iemand ontmoet die kon lachen met mijn grapjes, en die net als ik graag totaal bizarre dingen bedacht, om daar dan over door te drammen.

En dan echt, dooooooooooordrammen.

De Mieke die ik leerde kennen, ging de wereld veroveren. Dus had ze een krant geschreven. En zocht ze via een annonce in die krant een zwaard. Omdat je de wereld niet kan veroveren zonder zwaard. Haar hond heette Lord Kabila (RIP). Ik kreeg Rusland. We bedachten een alternatieve wereld, waarin onze klasgenoten meespeelden. Om maar niet te zeggen: very great fun.

Maar wat vooral bijzonder is: al doe ik domme dingen, laat ik soms veel te weinig van me horen en zie ik haar lang niet zo vaak als ik zou willen, Mieke zal daar nooit een punt van maken. Als we elkaar zien, pikken we de draad gewoon op. En ik weet dat als ik haar nodig heb, ze er voor me staat. Dàt is wat haar heilig maakt.

Ondertussen is Mieke de wereld aan het veroveren. Ze zit momenteel voor een paar maanden in Japan. Want behalve heilig is ze ook nog slim, en dus studeert ze japanologie.
Maar waar ik eigenlijk naar toe wil: ik maak een verrassing voor haar. En die verrassing houdt in:

Inderdaad. Polkadots.

PS: wil je weten wat Mieke uitvoert in Japan? Check haar blog! ritsumieke.blogspot.com

1 opmerking:

  1. :o
    Je bent fantastisch. Met hoofdletters: F-A-N-T-A-S-T-I-S-C-H, in het Japans: すばらしい.
    Love you!(A lot/Big time!)

    Je bent de beste. En dat is een feit.

    BeantwoordenVerwijderen