Pagina's

dinsdag 7 december 2010

Stofjes!

Er zijn te weinig stoffenwinkels. En breiwinkels. Ooit begin ik een stoffen-en breiwinkel, maar ondertussen moet ik natuurlijk wel aan materiaal geraken. En liefst niet al te duur, want ik ben gierig student.

Allez, met deze intro probeer ik een beetje te verklaren waarom ik op zondag, tijdens mijn examens, terwijl het vriest en sneeuwt, 's morgens opsta om 7 uur om in Namen naar Stoffenspektakel te gaan.

Was it any good? Jawel! Eerste vaststelling: dit is nu de derde keer dat ik naar stoffenspektakel ga, telkens ergens anders. Je zou denken dat die prijzen overal ongeveer gelijk liggen, maar dat is dus niet zo. In Antwerpen lagen ze véél hoger! (daar was 3 €/meter hoogste uitzondering, namelijk bij twee kramen) In Hasselt waren ze dan weer gemiddeld, maar in Namen waren ze dus het laagst.
Je ziet dat ik volledig klaar ben voor de examens he? Geen pen of papier in zicht, maar wel twee mandjes vol stof en breiwol...

Tweede vaststelling: Volgende keer neem ik een trolly mee, want twee dagen verder heb ik nog steeds last van mijn rug!
Mijn buit:
Lapjes en voering voor een lapjestas!
Eerlijk is eerlijk: de lapjes had ik al gekocht op de handwerkbeurs in Rotterdam. De voering was 4€/meter. Ik heb me trouwens voorgenomen om geen fatquarterpakketjes (wàt een woord he?) meer te kopen... Die lapjes kostten 17 € en in verhouding is dat toch vrij veel vind ik.Van links naar rechts:
1) Tricot voor een jurk, 2,95 €/m
2) Katoen voor een blouse, 4€/m
3) Katoen voor ? (kersjes!!!), 4 €/m
4) Poplin voor een jurk. De tint is niet zo fel, eerder een zacht lila/violet, 2€/m
5) Katoen voor een hemdje, 2,5 €/m
6) Katoen voor een jurkje, 5€/m

Mijn moeder had nog véél meer mee, waaronder een prachtige groene zijde en geweldige gordijnstof. Ik heb me al voorgenomen om mijn naaimachine mee naar huis te nemen tijdens de kerstvakantie, want anders gaat dat nog problemen opleveren :).

Ah... Vakantie...

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke stofjes! Mijn berg moet eerst een bergje worden voordat ik nog eens naar het stoffenspektakel ga :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn doel is net van mijn bergje een berg te maken! :-)

    BeantwoordenVerwijderen